Objavljeno v: Gradbeni vestnik - 6-8 - 1997

PROJEKT COMiD JAKUTSK

UDK: 69.055:624.14

POVZETE
Center za zaščito matere in otroka - Bolnišnica COMiD v Jakutsku, glavnem mestu Republike Sakhe v Ruski federaciji smo kot podizvajalec firme MABETEX za gradbeno-obrtniška in instalacijska dela gradili v izjemnih klimatskih razmerah (pozimi padejo temperature tudi pod -50° C, poleti pa za kratek čas presežejo + 30° C). Objekt predstavlja z zastekljenimi zimskimi vrtovi 16 med seboj povezanih enot, ki so vse temeljene na 12 m dolgih pilotih. Glede na izredno oddaljenost -gradbišča je bil poseben izziv za vodstvo projekta reševanje logističnih problemov oskrbovanja gradbišča. * 12

Project COMiD Jakutsk

POVZETE

We took on the construction of The Centre for the Protection of the Mother and Child (COMiD) Hospital in Jakutsk, the capital city of Sakha, Russia, as the sub-contractor of MABETEX, a construction and installation company, and carried it out in extreme weather conditions (winter temperatures to below minus 50 degrees Celsius, in the summer above 30 degrees for a short while). The facility has 16 units connected by glasshouse winter gardens, all built on 12-metre ab pilots. Due to the extreme remoteness of the construction site, solving logistic supply problems was a special challenge for the project managers.