Objavljeno v: Gradbeni vestnik - 6, 7 - 1970

Alfonz Dobovišek, dipl. inž.

Perspektivni razvoj tehničnih sredstev in delovnih procesov na železnici

UDK: 625.1:658.54

Članek obravnava sedanje stanje tehničnih sredstev in delovnih procesov na železnici v območju SR Slovenije, navaja zaostalost v tehničnem razvoju tako glede prog, vozil, opreme, mehanizacije in varnostnih ter obveščevalnih naprav. Podrobno navaja sedanjo modernizacijo naših železnic in možnosti v prihodnje. Modernizacija zajema vsa področja in panoge potniškega in tovornega prometa na železnicah v SR Sloveniji.

THE FUTURE DEVELOPMENT OF TECHNICAL MEANS AND OF WORKING PROCEEDINGS ON THE RAILWAY

The paper treats the actual situation of technical means and of working proceedings in the limits of SR of Slovenia, it specifies our backwardness in the technical development of railway /lines, wagons, equipment, mechanization, and of safety and signalling devices.- The paper specifies the present modernization of our railways and- the possibilities in the future. The modernization takes all fields and branches of the passenger’s and goods traffic on the railways in SR Slovenia.