Objavljeno v: Gradbeni vestnik - 1 - 1974

Štefan Faith, dipl. inž.

KOEFICIENT UKLONA IN REDUCIRANE PRIMERJALNE NAPETOSTI ZA JEKLA PO NOVIH STANDARDIH JUS C.BO.500

UDK: 624.014.2

Izračunani so co-koeficienti in primerjalne napetosti za jekla CN 24, CN 26, CN 29 in CN36 po novih standardih JUS C.BO.500 iz leta 1970. ki so prikazani tabelarično, s čimer je olajšana stabilitetna preiskava jeklenih konstrukcij pri vsakdanjem praktičnem računanju.

Izračunani so koeficienti in primerjalne napetosti za jekla ČN 24, ČN 26, ČN 29 in ČN36 po novih standardih JUS C.BO.500 iz leta 1970. ki so prikazani tabelarično, s čimer je olajšana stabilitetna preiskava jeklenih konstrukcij pri vsakdanjem praktičnem računanju.

BENDING VALUES AND REDUCED COMPARATIVE STRESSES FOR STEELS WITH REGARD TO THE NEW PRESCRIPTIONS JUS C.BO.500

In the paper there are given the bending values and the comparative stresses for steels ČN 24, ČN 26, ČN 29 and CN 36 with regard to the new prescriptions JUS C.BO.500 from the year 1970. The values are shown in the tables which make easier the stability investigation of steel structures at the practical calculus.